Blat kuchenny z kamienia naturalnego to zawsze dobry wybór pod warunkiem, że kamień, który nam się podoba spełnia określone parametry. Przede wszystkim trzeba zwrócić uwagę na jego twardość oraz możliwie niewielką porowatość, co przekłada się na niską nasiąkliwość.
Najbardziej popularnym kamieniem naturalnym wykorzystywanym do produkcji blatów kuchennych jest granit. Występuje on w szerokiej gamie kolorystycznej i jest materiałem ponadczasowo eleganckim. Opcją bardziej ekskluzywną będzie wybór blatu kuchennego z kwarcytu. To kamień o jeszcze większej twardości niż granit, zwykle od niego droższy ale jeszcze bardziej unikalny w swojej strukturze. W Stanach Zjednoczonych Ameryki, krajach skandynawskich blaty wykonuje się również z marmuru, który jest mniej odporny od granitu czy kwarcytu i wymaga bardziej uważnej bieżącej pielęgnacji. Ale to właśnie marmur daje nam charakterystyczny rysunek użylonego kamienia.
Dotacja na kapitał obrotowy dla Kontin Sp. z o.o., w ramach działania 1.5 Dotacje na kapitał obrotowy Programu Operacyjnego Polska Wschodnia 2014-2020
Kontynuując korzystanie ze strony, wyrażasz zgodę na używanie plików cookie. więcej informacji
Ustawienia plików cookie na tej stronie są ustawione na „zezwalanie na pliki cookie”, aby zapewnić najlepszą możliwą jakość przeglądania. Jeśli nadal będziesz korzystać z tej witryny bez zmiany ustawień plików cookie lub klikniesz „Akceptuj” poniżej, wyrażasz na to zgodę.